Kokosbollar, hönor och hästskor

Idag åkte jag och besökte min tupp Junior och hans höna Frun. De såg ut att trivas alldeles utmärkt i gården där de bor tillsammans med några andra tuppar av rasen Hedemora. Junior och frun är också Hedemora. Jag har fotat dem och hoppas kunna få ut en bild på dem lite senare.

Jag fick akutringa min hovslagare i helgen. Via SMS kom vi överens om att hon skulle slå i några sömmar som lossnat. Hoven var för trasig för att jag ska våga slå i dem. Man måste nog gå rätt högt. I alla fall så hade jag precis fått klart med hovslagaren när jag fick SMS från Linda (som vi hyr stall av). Nu hade han naturligtvis tappat skon och den stod inte att finna. Jag åkte upp och letade även jag men ingen sko kunde jag finna. Nu har Sanna åkt upp och om någon kan hitta skor så är det hon.

För några somrar sedan hade vi sommarhäst som vi hyrt från ridskolan. Sista veckan tappade hästen en sko. Jag och maken letade i hagen flera gånger men hittade den inte. Vi skickade då ut gårdens alla barn i hagen. Det var säkert 5-8 barn som hjälptes åt. Vem hittade skon? Jo, Sanna! Jag hoppas på samma tur idag. Känns bra om jag inte behöver be hovslagaren smida en ny sko. Hon hinner kanske inte. Vi får se hur det blir.

Sonen har tagit hem miljoner kokosbollar (eller hur många var det?). Han och en kompis har varit duktiga och sålt dem utanför vår lokala Supermarket. Ikväll ska de iväg igen och sälja dem. Tillverkaren sa att de är supergoda i flera veckor om man förvarar dem svalt. Vi har haft dem kylda hela tiden men idag kände jag att jag var tvungen att göra en kvalitetskontroll. Skulle jag aldrig gjort. Tyvärr var de fortfarande supergoda så jag har satt i mig tre stycken nu. Känner mig stinn och lätt illamående.

Just nu när jag funderar på hur jag ska avsluta tittar jag ut genom fönstret och ser att DET SNÖAR! Hurra!!!


"Det var något Europa VM, tror jag."

Sonen har varit i Tärnaby på träningsläger. Han åker snowboard och hade sett fram emot lägret en tid eftersom vi inte har snö i backen här i Bjästa. Det blev första åket på snö den här säsongen. Jag pratade med honom på telefon både på fredagkväll och lördagkväll. Han lät rätt trött.

Vid tretiden idag på eftermiddagen påbörjades deras resa hem. Han kom hem vid nio och var rätt trött. Jag och maken ville veta hur han haft det och ställde tusen frågor. Han svarade artigt på dem allihopa. Sedan berättade han att det skulle ev skulle bli ett läger i Norge i januari. I nästa andetag berättade han att det skulle blir någonting på Nya Zeeland också. "Jaha," sade maken, "vad ska det vara där då?" Sonen svarade: "Det var något Europa VM, tror jag."

Jag tycker att det var så gulligt sagt av honom. Han hörde nog inte själv vad han sa. Min gissning är att han var jättetrött. Han sover nu i alla fall.

Maken sitter på bussen till Stockholm nu. Sista resan före jul. Det känns bra. I morgon ska jag hälsa på Junior och Frun. De bor i Mjäla nu. Jag har sparat ägg och bröd hela hösten. Hoppas de blir glada.




Igår bakade vi tunnbröd

Vi var ett gäng som träffades i bagarstugan borta vi hembygdsgården och så bakade vi hela dagen. Två stöpor på fem liter vardera lyckades vi baka ut. Det flöt på otroligt bra hela dagen. När barnen kom fick det prova och de var superduktiga. En lyckad dag!

I morgon blir det julmarknad på Arken och leverpastej hos mor och far. Det känns verkligen att vi närmar oss jul med stormsteg. Ida ska sjunga med kören i kyrkan imorgon. Alltid mysigt att lyssna när barnen sjunger.

Nu väntar jag bara på att finalplatserna i Idol ska blir klara och sedan kryper jag i säng. God natt

Tomten på kickoff

Det sägs att tomten hade kickoff i söndags när det var första advent. Tomtemor och alla nissar var bjudna. När vi vanliga människor tänker på kickoff har vi en bild av att man gör något som bryter mot de vardagliga rutinerna och gör något som är extra roligt. När tomten och hans anställda gör det allra roligaste som de vet, då tillverkar de julklappar till alla snälla barn. Så även när de har kickoff. För att göra det lite extra festligt jobbade de längre än vanligt.

Jag tycker att vi vanliga människor borde ta lärdom av detta. Hitta glädjen i det du gör varje dag och njut av att ha ett arbete där du behövs.

RSS 2.0