Hatar bilar

För drygt ett år sedan var jag med om en bilolycka. Jättetråkigt men det slutade bra för alla inblandade. Vad som hände var att jag och Ida hade varit hos vår häst, som då stod i Näske, och på vägen hem kom två hästar utrusande på vägen framför oss. Jag blånitade och den första hästen hann springa över vägen framför oss men den andra hästen sprang rakt in i bilen från sidan. Bilen och hästen blev rätt illa tilltygade. Hästen fick djupa sår och blev skev i skelettet men ägarna har behandlat hästen efter konstens alla regler och han är nu bara något provlopp borta från att kvalas in. Det gick alltså efter omständigheterna väldigt bra för hästen.

Bilen såg inte så kul ut efter olyckan. Vi lämnade in den och efter 9 (!!!) veckor fick vi tillbaka den. Självrisken var rätt hög men vi hade hyrbilsersättning så den klarade vi rätt bra. Det kostade oss alltså en slant men vi fick tillbaka vår bil.

Så långt var allt bra. Problemen började i våras när vi upptäckte att bilen tog in vatten. Jag (med tummen mitt i handen) och min käre make (med två tummar mitt i handen) försökte lokalisera problemet. Som väntat misslyckades vi totalt. Vi hade då börjat fundera på om det var något som var fel sedan olyckan. När hösten kom och bilen skulle in på service bad vi om hjälp. Verkstaden hittade då felet. Mycket riktigt så hade de missat att sätta tillbaka en fuktspärr som skall finnas i dörren. Det åtgärdades och vi behövde inte betala något. Äntligen en torr bil... tilld det började regna... Återigen var det gummistövlar som gällde när man skulle köra bilen. Jag kontaktade verkstaden igen som nu tyckte att bilskadeservice fick ta på sig ansvaret. Det gjorde dom under protest och bilen lämnades in igen. Äntligen hittade dom felet. Det var dräneringen fram som var alldeles igentäppt av skräp. Lite mystiskt tyckte jag då det faktiskt var en av de få saker som jag och min man tycktes ha kollat att det fungerade. I alla fall: det åtgärdades, fakturan betalades och vi hade återigen en torr bil... tills det började regna igen...

Där står jag nu. En blöt bil som är lagad två gånger enligt auktoriserade verkstäder. Jag och min man kan inte ett skit om bilar. Det enda vi kan göra är att lämna in den, betala fakturor och tacka för hjälpen. På tisdag ska jag lämna in den för tredje gången för samma fel. Jag börjar bli lite förbannad nu kan jag erkänna men vad hjälper det. Jag kan ju inte laga bilen själv i alla fall.

Ja, nu mår jag bättre när jag fått skriva av mig lite frustration. Hoppas de kan fixa bilen på tisdag...igen...

Ps. Har bakat lussebullar. I och för sig efter påtryckning och stor hjälp av mina barn men ändå...

Snart dax för lussebullar

Nu borde man planera när lussebullarna ska bakas och när det är dax för pepparkakor. Varför kan jag inte vara lite smart nu och lägga upp en plan så jag har gott om tid och slipper stressa längre fram?

Hästen har fått hosta. Ingen feber och hur pigg som helst. Har han en allergi? Sitter det något i halsen? Eller...? Hur som helst har han vilat en vecka och nu ska vi prova rida honom igen. Förhoppningsvis lossnar det som irriterar honom. Annars blir det veterinären! Jättekul så här inför julen. Håll tummarna för oss.

Skjutsade maken till bussen imorse. Mina två äldsta tjejer följde med för vi hade bestämt att vi skulle äta frukost på Lundbergs. Jag strular alltid med min plånbok och därför garderade jag mig och tog med båda handväskorna för att vara säker på att få med mig pengar. Tur att döttrarna är stadda vid kassa då jag denna gång lyckats lägga plånboken i skötväskan som var kvar hemma. Nu ska jag föra över pengar till dotterns konto eftersom hon fick lov att lägga ut. Det var mysigt med frukost med tjejerna i alla fall.

Ha en bra dag.

TGIF eller hur man nu förkortar

Som jag skrivit tidigare så har det inte någon betydelse för mig om det är fredag eller någon annan dag, men ändå så har det betydelse. Det är som att livet blir lättare för många människor i min omgivning på fredagarna och då är det klart att det blir lättare även för mig.

Jag var på jobbet idag. De hade hemkunskap och bakade sockerkaka. Som vanligt när man har hemkunskap är det ganska stojigt och roligt. Det var kul att känna på den positiva atmosfären som många gånger finns i skolan men som det sällan skrivs om. Jag kan erkänna att jag har ett kraftigt inre motstånd mot att hälsa på i skolan. Det är som att verkligheten blir mer påtaglig då. Jag har det så bra i min lilla låtsasvärld där jag alltid är hemmafru och bullmamma. Jag vill inte tillbaka till verkligheten. Jag vill vara hemmamamma i all evärderlig tid!

I alla fall så upptäckte jag återigen att när jag väl är på jobbet så längtar jag tillbaka. Jag saknar eleverna som är lite tuffa och ska skämta, jag saknar kollegorna och samhörigheten och jag längtar efter att få längta till fredag.

Så nu önskar jag alla en trevlig helg

Hur många Tjurföreningar finns det i Sverige?

Jag är medlem i Flyggsjö Tjurförening. Det är lite coolt tycker jag. Jag måste kolla upp hur många tjurföreningar som det finns i Sverige. Vi ska snart fixa en hemsida där vi skriver lite historik och dyl. Jag återkommer om det.

I alla fall så var det möte igårkväll. Jag fick en låda med torkade trattkantareller och jag är så lycklig. Varje gång jag köper kantareller på affären blir jag så besviken. De smakar ingenting. Det måste vara något fel på dem. Nu ska jag inte köpa kantreller på hela vintern för nu har jag torkade trattisar så det räcker.

Nej, nu ska jag göra en sökning på tjurförening.

Sitter och trixar

Jösses vad kul det är att leka med bloggen. Nu har jag lagt in nya färger och jag är supernöjd. Headerbilden längst upp ska jag ändra. Den är ännu så länge bara en testbild.

Jag har även lärt mig hur jag lägger in filmer från Youtube. Min stallhyresvärd inspirerade mig. Hennes blogg hittar ni bland mina länkar. Hon heter Calissendorf. Min första video har jag "snott" från henne. Kolla in samarbetet! Titta och njut.




Ser fram emot en ny dag

För första gången har min lilla I sovit över hos en kompis hela natten. Hon är en tuff tjej men det här med att sova över har varit lite jobbigt. Hon har sovit hos kompisar förut men då har alltid någon av syskonen varit med. Den här gången klarade hon det själv.

Senare idag ska S till travskolan för att hjälpa till på ett barnkalas. Det tar några timmar och då vill hon att jag ska motionera Rayo. Det borde jag verkligen göra men det kan bli svårt. Jag har lite andra aktiviteter som borde klaras av också.

Det var superkul häromdagen när jag körde Rayo tillsammans med en kompis. Hon har en häst som hon tränar för start. Vi körde en runda på mon i makligt tempo och sista biten på raktsträckan fick de springa på lite. Det gick ganska fort men vi maxade inte. Sedan fick jag SMS med data på träningsrundan. Vi var ute i 40 min och sträckan var precis 1 mil. Sista sträckan där vi lät dem öka lite var vi nere på tiden 1,30 - 1.25. Lite kul att vår gamla häst fortfarande kan springa på i lite tempo. Skulle vara kul att se vad han kan om vi tränar målmedvetet.

Ska byta på lillan. Nu får dagen börja...

Fredagkväll

Nattar pluttan medan P tittar på Idol. Sonen har komit hem från stan och ska på Gårn en sväng. L med vänner ska hämtas vid tolv. När pluttan somnar ska jag krypa ner i soffan.

RSS 2.0