Dan före dopparedagen

Nu har jag gjort köttbullar, omelett, förberett för Ris a la Malta och lita annat mataktigt. Imorgon kommer svärföräldrarna på frukost och sedan kommer mina föräldrar på julbord. Det har med sig lite saker så jag har inte behövt göra allt själv. Jag gjorde kalvsylta för första gången igår. Den blev faktiskt riktigt bra.

Tim sov hos kusinerna igår. Pelle hämtar honom idag efter jobbet. Sanna for till APU-platsen idag bara för kul Hon fick rida och tydligen gick det lite vilt till ett tag. Det slutade bra som tur var. Lina har bjudit hit lite kompisar idag. Kusinen är här nu och hon tog mjölk med sig så nu har jag toppkvalité på gröten. Jag bara älskar att koka gröt på mjölk som kommer direkt från bondens tank.

Jag har några saker jag måste göra innan Pelle kommer hem annars blir han vansinnig. Med all rätta faktiskt. Jag är sämst i världen på att få saker gjorda. Nu har jag lovat att åka och hämta pysslet från i fredags så jag bara måste fixa det.
Nej, nu måste jag kolla gröten...

Dan före dan före doppardagen

Fick sova till 0705. Rätt ok med tanke på hur sent det blev igår. Lillan vaknade och ville ha mat. Jag tog henne till sängen och matade henne där. Hon var på bushumör. Det är så kul när man ser hur det blänker i henner ögon och hon försöker hitta på bus. Det blir ju inte så mycket eftersom hon är så liten. Jag kan tänka mig hur det blir när hon blir större.

Idag ska Sanna och Ida ta bussen till hästen. Sanna ska rida en stund och sedan ska hon hålla ridlektion med Ida. Sanna får ringa när det är Idas tur så åker jag upp då. Ska blir kul.

Lina ska till stan och träffa pojken. Blir väl en macka på Subben misstänker jag (eller om hon sagt det?). Pelle och jag ska göra kalvsylta. Det ska bli kul för det har jag aldrig gjort förut. Borde kanske koka lite godis med.

Jag vet inte riktigt vad Tim ska göra. Han vill till kusinerna och sova över men han har också sagt att han tycker att vi ska klä granen ikväll. Det går ju inte riktigt ihop. Vi får se hur det blir.


Torsdag, fredag, lördag

Torsdag var inte någon bra dag. Oroade mig för fredagen och det påverkade naturligtvis torsdagen. Städade lite och lagade mat på torsdag i alla fall.

Fredag blev kanonkul. Var så kul att julpyssla med våra vänner. Dottern hade klasskompisar hemma hos oss vilket passade bra eftersom vi var borta. De hade visst också kul.
En del av pysslet från fredag 19/12. En del av julpysslet.

Lördag åkte vi in till stan och handlade det sista inför julen. Nu är allt klart, förutom vissa detaljer kring maten.

Söndag var en lugn dag. Sanna for till hästen och jag följde med. Tog en promenad med lillan och Buz medan hon red. När vi kom hem fick vi sätta fart för vi var hembjudna till mina föräldrar på middag. Min bror var också där. Mamma och pappa har varit gifta i 40 år nu.

När vi kom hem blev det film hemma. Blev lite för sent men det är ju lov nu :D

På jobbet

Hade bestämt att jag skulle till jobbet idag. Kändes jobbigt men jag sökte bara ledigt höstterminen ut så det var ju tvunget att gå dit och skriva på ledighetsansökan. När jag väl var där så kändes det jättekul. Det var roligt att träffa eleverna och kollegorna igen. Kan erkänna att jag längtade tillbaka lite. Det är ju en härligt gemenskap man får med arbetskamraterna.
   Tänkte möta upp Ida efter skolan men typiskt nog slutade hon tio minuter för tidigt så jag missade henne. Hon gillade inte att jag inte var hemma när hon kom hem. Jag fick en liten avhyvling av henne.
   Ikväll ska Sanna hoppträna. Jag har kollat ut lite övningar på Hippson så jag tror jag vet vad de ska få göra. Måste kolla med hennes träningskompis bara. Om jag kommer ihåg ska jag ta kameran och knäppa lite bilder.
   Nu ska jag göra köttbullar så middagen blir klar i tid.

Födelsedag

Klev upp vid 07 i morse och grattade min 16-åring. Var lite trött då lillan vaknat vid fyratiden och ville ha mat. Somnade om men var trött när jag klev upp. Skickade iväg barnen till skolan, plockade undan i köket och tog sedan en tupplur. 
   Ska jag ha dåligt samvete för att jag är så lat? Jag vet inte. Ibland får jag det och ibland tänker jag att det måste finnas ett sömnbehov som måste mättas annars skulle jag inte sova så mycket. Fast det kan ju även bero på att jag är i så dålig form. Har ju inte motionerat sedan lillan kom. Har nog bara ridit 4 gånger sista halvåret. Tar inte några riktiga promenader heller. Skulle nog kunna bättra mig där och se om behovet av sömn minskar.
   Måste till jobbet imorgon. Har ju inte sökt mammaledigt för vårterminen ännu. Hoppas chefen står kvar vid att det är bra för alla om jag är hemma ett tag till. Tänk om hon ångrat sig och behöver personal? Tror inte det. Då borde ju hon hört av sig. Ska jag bjuda på fika? Borde kanske ringa kollegorna innan jag går dit imorgon... eller om det blir torsdag.
   Måste söka nytt körkort också nu i december. Helt otroligt att det är tio år sedan vi gifte oss. Fick ju nytt körkort då. Det känns inte som tio år. Jag minns så många detaljer från den dagen att det känns som bara förra året. Ja, ja, nog om det.
   Hade köpt stövlar i present till dottern. De blev inte populära. Inte hennes stil. Det gör inget, jag trodde inte att hon skulle tycka om dem. Någon annan får ta dem istället. Jag kunde faktiskt ha dem. Hon får gå med pappa på stan imorgon och välja ett par själv. Jag vill att hon ska köpa lite snyggare skor, inte gympadojjor igen. Kan vara kul att få se henne lite uppklädd. Hon är ju så fin.
   Äldsta skrev provet för B-licens idag. Hon tror att det kan ha gått bra. Hoppas det för då kan vi ju ta in hästen till Solänget till våren så får hon prova köra stor häst på banan... om hon vill och om influensan försvinner.
   Nej, nu väntar sängen på mig. Hoppas jag får sova hela natten nu.
   Kram och god natt.

Välkommen till min nya blogg!

Hej allihopa!
Äntligen har jag en egen blogg. Här kommer jag att skriva lite om vad som händer i mitt liv. Med tanke på att jag är mammaledig så blir det väl inte så mycket men det lilla som händer kan jag skriva desto mer om.
   Precis nu kom min 8-åriga dotter hem från skolan så jag vill prata lite med henne. Hon ramlade visst på isen när hon gick hem. Jag återkommer...
   Det gick bra för henne. Det är så halt på vår gård så det är inte konstigt att hon ramlade. Jag köpte broddar på apoteket idag. Tror inte jag kommit upp för backen med barnvagnen utan dem.
   Imorgon fyller näst äldsta jäntan 16 år. Vi uppvaktar henne med tårta på morgonen. Det blir inte någon present från mig och pappa då för han är i Stockholm. Vi ger den till henne på kvällen istället. Hon har bakat tårtor ikväll. De såg supergoda ut. Jag längtar...
  Jag ska nog gå och lägga mig snart nu. När jag är ensam hemma (ingen man men med 5 barn i huset) blir det lätt så att jag fastnar vid datorn. Kan sitta uppe hur länge som helst. Ikväll ska jag inte göra det. I och för sig behöver jag inte kliva upp förrän vid sju men jag blir så trött när jag varit uppe länge.
   Detta får duga som inledning. Jag vet som sagt inte riktigt vilken inriktning denna blogg kommer att få. Ännu så länge har den ett eget liv som jag inte formar. Får se vad som händer imorgon.
God Natt

RSS 2.0