Igår var mannen ledig

Han har varit på resa i veckan så han fick sova ut. Väckte honom 10.40 för vi hade bestämt att vi skulle ut och äta lunch. Tyckte han skulle få kaffe först. Det blev i alla fall en otroligt läcker lunch med fläskfile, sås och potatis.

Jag har saknat våra fredagsluncher. Ifjol jobbade mannen 80 % och varje fredag hämtade han mig på jobbet och så for vi iväg och åt lunch. För det mesta åt vi på vägkrogen men ibland, om det var fint väder, packade han matsäck och så åt vi nere vid ån. Hur mysigt som helst. I är när jag är mammaledig blir det inte lika lätt. Han jobbar i stan så det blir en bit för mig att åka. Men nu har vi bestämt att jag ska åka in på fredagarna och så gör vi samma sak fast tvärtom.

Nu är det lördagmorgon och mannen har åkt in med innebandydottern till stan. Hon ska till Skellefteå och spela något SM av något slag. Har inte riktigt koll. Det tar nästan en timme fram och tillbaka till stan för oss. När han kommer tillbaka ska sonen till backen. Ska åka bräda med en kompis. Mannen skjutsar tid honom. Sedan ska jag och S till hästen. Hon ska rida och jag ska förbereda en ny hage till honom. Ett av det två stona han går med ska ha föl snart och hon tycker inte om mín häst. För att det ska bli lugnt i hagen vid fölningen flyttar vi honom. Nya hagen sitter redan uppe men jag ska fixa grinden och ställa ut vatten.

Sedan ska vi äta och sen ska pojken hämtas i backen. Sent i natt, eller ev imorgon, ska dottern hämtas i stan. Hela dagen kommer att gå utan att vi får något vettigt gjort. Så känns det nu i alla fall.

Bjuder på dagens bild:


Gick aldrig till svärmor

Lillan sov så länge så svärmor kom till mig istället. Som vanligt satt vi och funderare kring olika saker och som vanligt tyckte vi helt olika. Mer om det senare. Strax efter 1400 kom I hem. Jag satt fortfarande vid datorn och  för att jag skulle slita mig så gjorde hon varma mackor. Vi har precis fikat. Nu är hon barnvakt och jag ska in i duschen.
 
Vad ska jag göra för middag idag? Min innbandyspelande dotter har Biip-test idag så jag antar att hon vill ha något kraftigt så hon kan återhämta sig. Får kanske göra hennes favoritmat: pulvermos och mamma Scans köttbullar. Äckligt om ni frågar mig men alla andra i familjen älskar det.

Nu till duschen!

Nu är det snart min blogg

Jag jobbar fortfarande med att hitta min design på bloggen. Jag känner att jag är en bit på väg men det är långt kvar till målet.

Idag ska jag sitta vid datorn, städa (lite) och dricka kaffe hos svärmor. Hon ställde en fråga igår som jag ska ge svar på idag. Det blir nog bra.

Nu på stört ska jag ta itu med min försummade bilddagbok. Jag har bilder för hela januari som ska ut.

Nu kör vi...



Klurar fortfarande

Försöker fortfarande förstå hur man gör för att det ska bli fint. Känns som att jag kommit en bit på väg... Ska väga mig ikväll och se om saker och ting går åt rätt håll. Ska ner till 71 kg den 1/7 i år. Känns lätt just nu men jag vet att det brukar gå trögt på slutet. Idag och igår har jag skött mig bra, om jag bortser från krämbullen på IKEA igår. Okej då, jag har inte skött mig så bra. Har druckit kaffe hos svärmor och suttit och pratat lite. Alltid kul att prata bort någon timme. P har varit borta sedan i måndags så jag har saknat vuxenprat. Och andra sidan kanske man kan ha vuxenprat med sina tonåringar men jag har svårt att släppa mammarollen när jag pratar med dem. Det får jag jobba på tror jag. Nej, nu ska jag jobba på designen en stund.

Tillbaka i skolbänken

Sitter och försöker lära mig hur jag ska kunna göra denna bloggs design till min egen. Svårt men jag lär mig säker om jag sitter och klurar ett tat

RSS 2.0